Erhverv

Too Good To Go på TIME Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige virksomheder i verden

Foto: Too Good To Go ApS

TIME Magazine har netop offentliggjort årets liste over de 100 mest indflydelsesrige virksomheder i verden: TIME100 Most Influential Companies 2022. I år har den danske madspildsvirksomhed Too Good To Go fundet vej til den eftertragtede oversigt.

Det New York-baserede nyhedsmagasin TIME er især kendt for at stå bag den årlige liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden. Sidste år blev listen suppleret med en liste over de 100 mest indflydelsesrige virksomheder.

Nu er 2022-udgaven af listen TIME100 Most Influential Companies 2022 landet. Og her bliver tre danske virksomheder hædret for deres ‘impact’. En af dem er den danske madspildsvirksomhed Too Good To Go, som i dag er verdens største markedsplads for overskudsmad med aktiviteter i 17 lande.

TIME100-listen er opdelt i fem kategorier med 20 virksomheder i hver kategori: Pioneers, Leaders, Innovators, Titans og Disruptors. Too Good To Go er at finde i kategorien Disruptors sammen med bl.a. det sociale medie TikTok.

Too Good To Go møder anerkendelse for sin omfattende indsats for at bekæmpe madspild på globalt plan.

Too Good To Go bekæmper madspild via en app, der forbinder forbrugere med forretninger, der har mad i overskud. Derudover har Too Good To Go iværksat en lang række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild. Virksomheden står bl.a. bag omfattende datomærkningskampagner i 11 europæiske lande og en stribe uddannelsesinitiativer.

Placeringen på TIME100-listen vækker både stolthed og begejstring hos virksomhedens administrerende direktør, Mette Lykke.

“Hvis vi skal lykkes med at skabe et bæredygtigt verdenssamfund, er det et must, at flere virksomheder bruger deres kerneforretninger til at skabe de nødvendige forandringer. Det kræver større forståelse for, at man godt kan skabe impact, selvom man er en kommerciel virksomhed. TIME100-listen hylder de virksomheder, der bidrager til en bedre fremtid. Det selskab er vi meget stolte af at være en del af,” siger Mette Lykke og fortsætter:

“Vi tror på, at de klimaudfordringer, vi står overfor, skal løses i fællesskab. Vi bekæmper madspild sammen med mere end 100.000 partnere og over 50 millioner brugere på globalt plan. Uden dem, ingen impact. Så anerkendelsen kan i høj grad tillægges deres indsats.”

TIME100-listen er blevet sammensat på baggrund af nomineringer, som magasinets redaktører, brancheeksperter og korrespondenter har indsamlet på tværs af erhvervssektorer over hele verden.

TIME’s redaktører har herefter evalueret nomineringerne baseret på relevans, effekt, innovation, lederskab og succes.

Også Mærsk og Ørsted er at finde på listen. Mærsk i kategorien Titans, og Ørsted i kategorien Leaders.

Kommentarer