Erhverv

Ny hjemmeside skal hjælpe ukrainske flygtninge i job

Mandag har Partnerskab om ukrainere i job lanceret jobguideUkraine.dk, som giver ukrainske flygtninge et samlet overblik over deres jobsøgning i Danmark. Virksomheder kan desuden få et overblik over, hvor de kan slå stillinger op, som er oplagte for ukrainere at søge.

For at give ukrainske flygtninge en god start på det danske arbejdsmarked er der nu lavet en hjemmeside, hvor ukrainere kan finde information om deres vej i job. Siden udspringer af det nyligt oprettede partnerskab mellem regeringen, arbejdsmarkedets parter, KL og Danske Regioner.

Hjemmesiden bliver løbende udbygget med overblik over links til jobbanker og andet vejledningsmateriale. På siden kan ukrainerne også lave CV og der er en introduktion til løn- og arbejdsvilkår i Danmark. Arbejdsgiverne kan på jobbankerne under #jobsforukraine gøre opmærksom på opslåede stillinger, som er oplagt for ukrainere at søge.

Informationerne om jobsøgning i Danmark kan også findes i en pjece, som findes digitalt på jobguideUkraine.dk. Informationsmaterialet udleveres også på blandt andet Udlændingestyrelsens Borgerservicecentre rundt om i landet.

Kommentarer