Samfund

Gentofte Fjernvarme hæver priserne med 38 procent

Fjernvarmekunderne i Gentofte har hidtil været skånet for alvorlige prisstigninger, men nu hæver Gentofte Fjernvarme priserne.

– I Gentofte Fjernvarme har vi en relativt lille andel af gas i vores fjernvarme, og derfor er vi ikke så påvirket af udsving i gasprisen. Vores fjernvarme er baseret på både affaldsforbrænding, flis, træpiller og naturgas. Efterspørgslen og dermed prisen på alle slags brændsler er dog steget meget, og derfor stiger prisen på fjernvarme nu også hos os, lyder det i en pressemeddelelse.

Priserne forventes at stige med 38 procent, og de træder i kraft fra den 1. januar, men skal forinden endeligt godkendes af kommunalbestyrelsen.

For det der i branchen betegnes som et ’standardhus’, et fritstående hus på 130 kvadratmeter med et årligt fjernvarmeforbrug på 18,1 MWh, betyder det en regning, der bliver over 5.000 kroner højere næste år. Fra 13.460 kr. i 2022 til ca. 18.630 kr. i 2023.

Selvom en sådan prisstigning er til at tage og føle på, så er fjernvarmepriserne i Gentofte selv i det nye år langt fra høje nok til, at fjernvarmekunder bliver omfattet af den statslige ’vinterhjælp’, hvor man får mulighed for at udskyde sin betaling.

Det får Gentofte Fjernvarme til fortsat at betegne fjernvarme som en billig løsning for Gentofte-borgerne.

Kommentarer