Erhverv

For få unge realiserer iværksætterdrømmen: Nyt ambassadørkorps skal give redskaberne

Et udvalg af det nye ambassadørkorps. Foto: Fonden for Entreprenørskab

To ud af fem unge drømmer om at blive iværksættere, men kun hver 20. ender med at gøre et seriøst forsøg på at starte egen virksomhed. Nyt ambassadørkorps med topnavne fra undervisnings- erhvervs- og iværksættermiljøet skal hjælpe Fonden for Entreprenørskab med at give de unge redskaberne til at starte succesfulde virksomheder.

Flere børn og unge skal møde entreprenørskab i undervisningen lige fra grundskolen og videre op gennem uddannelsessystemet. Det er nemlig en af nøglerne til, at flere unge i fremtiden kan omdanne deres idéer til succesfulde virksomheder. 

Det mener Fonden for Entreprenørskab, der nu lancerer et ambassadørkorps med topnavne fra undervisnings-, erhvervs- og iværksættermiljøet.

Blandt navnene er Netcompany-direktør André Rogaczewski, investor Tommy Ahlers, investor og business angel, Mette Fløe Nielsen, tv-vært Camilla Ottesen og formand for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen. 

De i alt 33 ambassadører skal hjælpe fonden med at udbrede entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer, så flere unge får redskaberne til at blive iværksættere, selvstændige eller innovative medarbejdere i allerede eksisterende virksomheder.  

Fonden for Entreprenørskabs direktør, Christian Vintergaard, glæder sig over, at så mange har takket ja til ambassadørrollen. For der er rigeligt at hjælpe med, som en ny analyse fra Fonden for Entreprenørskab og FinansDanmark viser: Kun hver 20. unge i alderen 16-30 år ender med at gøre et seriøst forsøg på at starte egen virksomhed. Det er på trods af, at to ud af fem unge drømmer om at blive iværksættere.

En af de største årsager er ifølge de adspurgte unge i analysen, at de ikke føler, de har nok viden til at komme i gang.   

”Vi ved, at utroligt mange unge brænder for at blive iværksættere. Det starter allerede som barn og teenager. Men det er stadig et enormt skridt at gå fra idé til seriøs virksomhed. Vi hjælper mange på vej ved at tilbyde entreprenørskabsundervisning allerede fra grundskolen, men vi ønsker at brede det ud til endnu flere. Det skal ambassadørerne hjælpe med,” siger Christian Vintergaard.  

En af de nye ambassadører er iværksætter og investor Tommy Ahlers. Han er enig i, at undervisning i entreprenørskab er vigtig for, hvilke iværksættere og innovative medarbejdere samfundet får ud på den anden side. Derfor har han takket ja til at blive ambassadør. 

”Jeg kender Fonden for Entreprenørskab og dens arbejde rigtig godt både fra før og efter, jeg gik ind i politik. Fonden gør et kæmpe stykke arbejde for at få undervisning i entreprenørskab ud til så mange som mulig. Og det er så vigtigt, fordi det er med til at skabe skarpe og kreative børn og unge, som ikke er bange for at begå fejl og lære af dem. Det er med de mindsets, de senere bygger deres egne virksomheder eller bliver innovative medarbejdere i allerede eksisterende virksomheder. Det giver mig håb!” siger Tommy Ahlers. 

Han bakkes op af formand for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, som fremhæver de menneskelige egenskaber, det giver, når børn og unge indgår i den undervisning, som fonden tilbyder. 

”Jeg ved, hvor meget undervisningsforløb i entreprenørskab vækker begejstring og glæde blandt elever og studerende. Det giver dem både nogle konkrete værktøjer, de kan bruge senere i arbejdslivet, men det giver dem også mere selvtillid og motivation,” siger Gordon Ørskov Madsen. 

Kommentarer