Erhverv

Flere kvindelige sangskrivere på listen over mest indtjenende musiknumre

Clara er ophavskvinde til hele to sange på Koda Hitlisten. Foto: PR.

Koda Hitlisten, som indeholder top-10 over de mest indtjenende musiknumre i 2021, består af flere streaming- og radiohits. Samtidig er det første gang, siden listen blev skabt, at der er mere end én kvindelig dansk sangskriver på listen.

I år er det første gang, siden Koda Hitlisten blev skabt, at der optræder flere danske kvindelige sangskrivere på listen, og så er det endda tilfældet med fire ud af ti sange. Hidtil har der aldrig optrådt mere end én dansk kvindelig sangskriver på listen.

Udover Jada og Drew Sycamore, der har skrevet og fremført henholdvis nummer syv og otte, er Clara ophavskvinde til hele to sange. Det drejer sig om listens nummer seks, ’Girl Like You’ og nummer ti, ’Nobody’s Lover’. Sidstnævnte er skrevet og fremført sammen med Lord Siva, som i øvrigt også er at finde på en fjerdeplads med streaminghittet ’Solhverv’. Det er i øvrigt tredje år i streg, at Lord Siva har en sang med på hitlisten.

To sange i top-tre

Listen viser også, at sanger og sangskriver Christopher har haft et særligt godt 2021 for ikke nok med, at han for første gang nogensinde topper listen med nummeret ’Leap of Faith’, så sikrer han sig også tredjepladsen med sangen ’Ghost’. Begge sange er at finde på Christophers seneste album ’My Blood’.

”Årets liste vidner om, at vi har at gøre med en gruppe danske sangskrivere, som har skabt en række stærke sange, der med garanti vil blive lyttet til og sunget med på mange år fremover. Der skal lyde et kæmpe tillykke til Christopher, for det er uden tvivl en særlig bedrift at være i top-tre med hele to sange. Jeg bliver også glad og en smule optimistisk, når jeg nu for første gang ser flere kvindelige sangskrivere på listen, for det understreger, at det bugner med talentfulde kvinder i musikken, og at den danske musikbranche er begyndt at få øjnene op for dem,” udtaler Kodas forperson, Niels Rønsholdt.

Kommentarer